Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Purjosipuli 30g6.9kcal0.5g0.7g0.1g0.6g
Oliiviöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Riisi tumma 64g223kcal4.5g46.1g1.5g2.6g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 64g232kcal5.2g50.6g0.4g1.1g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 5.5g17kcal0.5g1.9g0.8g0.1g
Paprika punainen 85g25kcal0.8g3.8g0.3g1.6g
Parsakaali brokkoli 100g35kcal4.6g2g0.3g2.5g
Katkarapu 150g103kcal21.7g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1812g1380kcal77.4g216.4g17.2g18.8g
Valittu annoskoko906g690kcal38.7g108.2g8.6g9.4g
Annoskoko puolitettuna453g345kcal19.4g54.1g4.3g4.7g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113791