Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 0.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3.8g11kcal0g2.8g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl7.5g26kcal1.1g4.2g0.5g0.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti2.8g14kcal0.7g0.9g0.8g0.8g
Auringonkukansiemen 9g56kcal2.2g1.2g4.7g0.6g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka12g42kcal1.6g8.1g0.3g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 43g147kcal4.4g30g0.5g1.5g
Oliiviöljy 4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Rypsiöljy 4.2g38kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana270g743kcal20.2g94.6g30.4g8.4g
Valittu annoskoko135g372kcal10.1g47.3g15.2g4.2g
Annoskoko puolitettuna68g186kcal5.1g23.7g7.6g2.1g
Arvot/100g100g276kcal7.5g35.1g11.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625