Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 79g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 6.3g19kcal0g4.7g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl13g43kcal1.8g7g0.8g1.4g
Pellavansiemenrouhe,Risetti4.7g24kcal1.2g1.6g1.4g1.3g
Auringonkukansiemen 16g93kcal3.6g2g7.8g0.9g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka20g70kcal2.7g13.5g0.6g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 71g245kcal7.3g50g0.9g2.5g
Oliiviöljy 7.1g63kcal0g0g7.1g0g
Rypsiöljy 7.1g63kcal0g0g7.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana450g1239kcal33.4g157.8g51.4g13.8g
Valittu annoskoko225g620kcal16.7g78.9g25.7g6.9g
Annoskoko puolitettuna113g310kcal8.4g39.5g12.9g3.5g
Arvot/100g100g275kcal7.4g35.1g11.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625