Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.3kcal0.2g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl20g68kcal2.8g11.2g1.3g2.2g
Pellavansiemenrouhe,Risetti7.5g38kcal1.9g2.5g2.2g2.1g
Auringonkukansiemen 25g149kcal5.8g3.2g12.4g1.5g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka33g112kcal4.2g21.5g0.9g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 114g390kcal11.6g79.6g1.4g4g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana717g1974kcal53g251g81.6g22.2g
Valittu annoskoko359g987kcal26.5g125.5g40.8g11.1g
Annoskoko puolitettuna179g493kcal13.3g62.8g20.4g5.6g
Arvot/100g100g275kcal7.4g35g11.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625