Pannuleipä, siemenillä

Sekoita hiutaleet ja siemenet 42 asteiseen veteen.

Lisää sämpylä- tai grahamjauhot, joihin on sekoitettu suola ja hiiva.

Anna nousta n. 15 min tai kunnes taikinan juuri kuplii.

Sekoita joukkoon siirappi ja vehnäjauhot ja viimeiseksi öljy (voi siis käyttää 1dl mitä vain öljyä, minä nyt vain käytin pullon pohjat tähän).

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tulee aika ohutta leipää) tai hieman tätä pienemmälle pellille paksumman leivän saamiseksi.

-voitele halutessasi munalla ja sirottele päälle siemeniä tai hiutaleita.

Paista 225 asteessa 20-25 asteessa.

-kaurahiutaleet voi hyvin korvata ruishiutaleilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.4kcal0.2g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 11g34kcal0g8.4g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl23g77kcal3.2g12.7g1.5g2.5g
Pellavansiemenrouhe,Risetti8.5g42kcal2.1g2.8g2.4g2.4g
Auringonkukansiemen 28g168kcal6.5g3.6g14g1.7g
3-viljan sämpyläjauho, Pirkka37g127kcal4.8g24.2g1g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 129g441kcal13.1g90g1.5g4.5g
Oliiviöljy 13g112kcal0g0g12.7g0g
Rypsiöljy 13g112kcal0g0g12.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g2230kcal59.8g283.8g91.6g25.2g
Valittu annoskoko405g1115kcal29.9g141.9g45.8g12.6g
Annoskoko puolitettuna203g558kcal15g71g22.9g6.3g
Arvot/100g100g275kcal7.4g35g11.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=114625