Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 120 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 150g332kcal26.2g0g25.5g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g13g3.7kcal0.1g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen11g41kcal5.6g4g0.1g1.6g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g1.9g3.3kcal0g0.8g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu1.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)1.9g1.5kcal0.2g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g884kcal74.8g12g59.6g3.4g
Valittu annoskoko240g442kcal37.4g6g29.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna120g221kcal18.7g3g14.9g0.9g
Arvot/100g100g184kcal15.6g2.5g12.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116683