Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 120 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 524g1161kcal91.8g0g89.1g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g44g13kcal0.4g1.7g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 144g206kcal18g0.4g14.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 1g2.6kcal0.1g0.2g0g0.4g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen39g142kcal19.7g14.2g0.4g5.5g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g6.6g12kcal0g2.8g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu6.6g6.8kcal0.5g1.1g0g0.1g
Soijakastike less salt (Kikkoman)6.6g5.4kcal0.6g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g3096kcal262.2g42.2g208.8g12g
Valittu annoskoko840g1548kcal131.1g21.1g104.4g6g
Annoskoko puolitettuna420g774kcal65.6g10.6g52.2g3g
Arvot/100g100g184kcal15.6g2.5g12.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116683