Jauhelihakastike

290g 7% paistijauhelihaa
1 iso sipuli
reilu puolikas liemikuutio (normaalisuolaisesta kuutiosta riittää pienempikin pala)
10g sinappia
30g ketsuppia
4dl vettä
8g Maizena-suurustetta
½dl 5% ruokakermaa
mustapippuria

1. Hienonna sipuli ja paista se jauhelihan kanssa kypsäksi.

2. Lisää sinappi, ketsuppi, liemikuutio, mustapippurirouhe ja vesi sekä maizena.

3. Anna kiehua jonkin aikaa (mitä pidempään, sitä enemmän kastike ehtii maustua).

Lisää nestettä, jos se on liiaksi haihtunut (tosin ohjeessani on aika suuri määrä vettä, koska siinä on mukana itse keittäessäni lisäämäni ylimääräinen desi vettä, joten nesteen pitäisi riittää)
4. Lisää lopuksi kerma.

5. Tarjoile pastan tai perunan kanssa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 948 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 5%, Valio113g73kcal1.7g4.7g5.6g0g
Ruskea suuruste, Maizena18g68kcal0.2g16.6g0.1g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Heinz ketsuppi68g69kcal0.6g16.1g0.1g0g
Väkevä sinappi (Meira)23g44kcal1.1g5.8g1.8g0g
Lihaliemikuutio Maggi (1kuutio)vähäsuol. ja rasvainen14g42kcal1.1g7.3g0.7g0.1g
Sipuli (kuorittu)347g94kcal4.5g16.6g0.7g5.9g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen653g907kcal124g0g45.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4266g2593kcal266.4g134.2g109.4g12g
Valittu annoskoko2133g1297kcal133.2g67.1g54.7g6g
Annoskoko puolitettuna1067g648kcal66.6g33.6g27.4g3g
Arvot/100g100g61kcal6.2g3.1g2.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11671