Jauhelihakastike

290g 7% paistijauhelihaa
1 iso sipuli
reilu puolikas liemikuutio (normaalisuolaisesta kuutiosta riittää pienempikin pala)
10g sinappia
30g ketsuppia
4dl vettä
8g Maizena-suurustetta
½dl 5% ruokakermaa
mustapippuria

1. Hienonna sipuli ja paista se jauhelihan kanssa kypsäksi.

2. Lisää sinappi, ketsuppi, liemikuutio, mustapippurirouhe ja vesi sekä maizena.

3. Anna kiehua jonkin aikaa (mitä pidempään, sitä enemmän kastike ehtii maustua).

Lisää nestettä, jos se on liiaksi haihtunut (tosin ohjeessani on aika suuri määrä vettä, koska siinä on mukana itse keittäessäni lisäämäni ylimääräinen desi vettä, joten nesteen pitäisi riittää)
4. Lisää lopuksi kerma.

5. Tarjoile pastan tai perunan kanssa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 948 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 5%, Valio38g24kcal0.6g1.6g1.9g0g
Ruskea suuruste, Maizena6g23kcal0.1g5.5g0g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Heinz ketsuppi23g23kcal0.2g5.4g0g0g
Väkevä sinappi (Meira)7.5g15kcal0.4g1.9g0.6g0g
Lihaliemikuutio Maggi (1kuutio)vähäsuol. ja rasvainen4.5g14kcal0.4g2.4g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)116g31kcal1.5g5.5g0.2g2g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen218g302kcal41.3g0g15.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1422g864kcal89g44.6g36.2g4g
Valittu annoskoko711g432kcal44.5g22.3g18.1g2g
Annoskoko puolitettuna356g216kcal22.3g11.2g9.1g1g
Arvot/100g100g61kcal6.3g3.1g2.5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=11671