Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)200g50kcal2g11g0g2.8g
Basilika, kuivattu 1.5g3.8kcal0.2g0.3g0.1g0.6g
Ruokasuola jodioitu 3.2g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Paprikajauhe 1g3.2kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Porkkana 85g28kcal0.5g4.7g0.2g2.2g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 400g107kcal13.2g12.4g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%75g173kcal21.7g1.9g9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 14g119kcal0g0g13.5g0g
Lasagnelevy Rainbow81g297kcal11.3g57.5g2.5g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2239g2361kcal178.8g202.6g91.4g19.6g
Valittu annoskoko1120g1181kcal89.4g101.3g45.7g9.8g
Annoskoko puolitettuna560g590kcal44.7g50.7g22.9g4.9g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111