Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250g415kcal47.5g0g25g0g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)250g63kcal2.5g13.8g0g3.5g
Basilika, kuivattu 1.9g4.8kcal0.3g0.4g0.1g0.8g
Ruokasuola jodioitu 4.1g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Paprikajauhe 1.3g4kcal0.2g0.2g0.2g0.5g
Porkkana 106g35kcal0.7g5.9g0.2g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 19g64kcal1.9g13.1g0.2g0.7g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 500g133kcal16.5g15.5g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%94g216kcal27.2g2.3g11.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 17g149kcal0g0g16.9g0g
Lasagnelevy Rainbow101g372kcal14.2g71.9g3.1g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2801g2952kcal224.4g253g114.2g24.8g
Valittu annoskoko1400g1476kcal112.2g126.5g57.1g12.4g
Annoskoko puolitettuna700g738kcal56.1g63.3g28.6g6.2g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111