Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g498kcal57g0g30g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)300g75kcal3g16.5g0g4.2g
Basilika, kuivattu 2.3g5.7kcal0.3g0.5g0.1g0.9g
Ruokasuola jodioitu 4.9g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Paprikajauhe 1.5g4.8kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Porkkana 128g42kcal0.8g7.1g0.3g3.3g
Vehnäjauho puolikarkea 23g77kcal2.3g15.8g0.3g0.8g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 600g160kcal19.8g18.6g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%113g259kcal32.6g2.8g13.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 20g179kcal0g0g20.3g0g
Lasagnelevy Rainbow122g446kcal17g86.3g3.8g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3360g3542kcal268.8g304.2g137.2g29.4g
Valittu annoskoko1680g1771kcal134.4g152.1g68.6g14.7g
Annoskoko puolitettuna840g885kcal67.2g76.1g34.3g7.4g
Arvot/100g100g105kcal8g9.1g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111