Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g581kcal66.5g0g35g0g
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)350g88kcal3.5g19.3g0g4.9g
Basilika, kuivattu 2.6g6.7kcal0.4g0.5g0.1g1.1g
Ruokasuola jodioitu 5.7g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Paprikajauhe 1.8g5.6kcal0.3g0.3g0.2g0.7g
Porkkana 149g49kcal0.9g8.3g0.3g3.8g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.4g0.3g0.9g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 700g187kcal23.1g21.7g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%131g302kcal38.1g3.3g15.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 24g209kcal0g0g23.6g0g
Lasagnelevy Rainbow142g520kcal19.8g100.7g4.4g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3920g4132kcal313.8g354.6g159.6g34.4g
Valittu annoskoko1960g2066kcal156.9g177.3g79.8g17.2g
Annoskoko puolitettuna980g1033kcal78.5g88.7g39.9g8.6g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111