Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g747kcal85.5g0g45g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g9kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)450g113kcal4.5g24.8g0g6.3g
Basilika, kuivattu 3.4g8.6kcal0.5g0.7g0.1g1.4g
Ruokasuola jodioitu 7.3g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Paprikajauhe 2.3g7.2kcal0.3g0.4g0.3g0.8g
Porkkana 191g63kcal1.2g10.6g0.4g4.9g
Vehnäjauho puolikarkea 34g116kcal3.4g23.6g0.4g1.2g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 900g240kcal29.7g27.9g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%169g388kcal48.9g4.2g20.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 30g269kcal0g0g30.4g0g
Lasagnelevy Rainbow182g669kcal25.5g129.4g5.7g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g5313kcal403g455.6g205.8g44.2g
Valittu annoskoko2520g2656kcal201.5g227.8g102.9g22.1g
Annoskoko puolitettuna1260g1328kcal100.8g113.9g51.5g11.1g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111