Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)50g13kcal0.5g2.8g0g0.7g
Basilika, kuivattu 0.4g1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.3g0.8kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 21g6.9kcal0.1g1.2g0g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 3.8g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 100g27kcal3.3g3.1g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%19g43kcal5.4g0.5g2.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Lasagnelevy Rainbow20g74kcal2.8g14.4g0.6g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana560g590kcal44.6g50.8g22.6g4.8g
Valittu annoskoko280g295kcal22.3g25.4g11.3g2.4g
Annoskoko puolitettuna140g148kcal11.2g12.7g5.7g1.2g
Arvot/100g100g105kcal8g9.1g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111