Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g830kcal95g0g50g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)500g125kcal5g27.5g0g7g
Basilika, kuivattu 3.8g10kcal0.5g0.8g0.2g1.5g
Ruokasuola jodioitu 8.1g0.2kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Paprikajauhe 2.5g8kcal0.4g0.5g0.3g0.9g
Porkkana 213g70kcal1.3g11.8g0.4g5.4g
Vehnäjauho puolikarkea 38g129kcal3.8g26.3g0.5g1.3g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1000g266kcal33g31g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%188g431kcal54.4g4.7g22.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 34g299kcal0g0g33.8g0g
Lasagnelevy Rainbow203g743kcal28.4g143.8g6.3g6.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g5903kcal448.2g506.6g228.6g48.8g
Valittu annoskoko2800g2952kcal224.1g253.3g114.3g24.4g
Annoskoko puolitettuna1400g1476kcal112.1g126.7g57.2g12.2g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111