Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)100g25kcal1g5.5g0g1.4g
Basilika, kuivattu 0.8g1.9kcal0.1g0.2g0g0.3g
Ruokasuola jodioitu 1.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.5g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Porkkana 43g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 200g53kcal6.6g6.2g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%38g86kcal10.9g0.9g4.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Lasagnelevy Rainbow41g149kcal5.7g28.8g1.3g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1120g1181kcal90g101.6g45.8g9.8g
Valittu annoskoko560g590kcal45g50.8g22.9g4.9g
Annoskoko puolitettuna280g295kcal22.5g25.4g11.5g2.5g
Arvot/100g100g105kcal8g9.1g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111