Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)150g38kcal1.5g8.3g0g2.1g
Basilika, kuivattu 1.1g2.9kcal0.2g0.2g0g0.5g
Ruokasuola jodioitu 2.4g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.8g2.4kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Porkkana 64g21kcal0.4g3.5g0.1g1.6g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 300g80kcal9.9g9.3g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%56g129kcal16.3g1.4g6.8g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 10g90kcal0g0g10.1g0g
Lasagnelevy Rainbow61g223kcal8.5g43.1g1.9g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1680g1771kcal134.2g151.6g68.4g14.8g
Valittu annoskoko840g886kcal67.1g75.8g34.2g7.4g
Annoskoko puolitettuna420g443kcal33.6g37.9g17.1g3.7g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119111