Inkiväärinen kanapata

Helppo ja nopea pata!

- Kuori perunat (5-6 kpl) ja pilko ne annospaloiksi
- laita ne kattilaan ja peitä vedellä
- anna kiehua 5-10min ennen keittojuuresten (isot) lisäämistä
- lisää hieman suolaa jos haluat
- pilko broilerin rintafileet esim saksilla ja paista ne tilkassa oliiviöljyä pannulla (Atrian ohuet leikkeet ovat hyviä tähän!)
- mausta makusi mukaan esim.

broilerimauste tai curry on hyvä
- älä paista liian kauan! Kevyt pyöräytys riittää, niin että saavat värin!
- lisää keittojuurekset ja anna kypsyä tovi perunoiden kanssa miedolla lämmöllä
- lisää sitten paistetut rintafilee palat joukkoon
- lisää vettä jos tarvitsee, mutta ei liikaa, tämä on pata :)
- mausta lopuksi inkiväärillä, sopiva määrä mielestäni on 1 tl, mutta makuasia
- anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla vielä n.20min
- koristele persiljalla

Hyvää ja kevyttä!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 278 grammaa

Suometar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g67g40kcal1g8.7g0.1g0.6g
Broileri, rintafilee, nahaton 67g72kcal15.4g0g1g0g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset (Rainbow), annos 150g75g15kcal0.8g2.3g0g0g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana556g298kcal34.4g22g7.2g1.2g
Valittu annoskoko278g149kcal17.2g11g3.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna139g75kcal8.6g5.5g1.8g0.3g
Arvot/100g100g54kcal6.2g4g1.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120030