Inkiväärinen kanapata

Helppo ja nopea pata!

- Kuori perunat (5-6 kpl) ja pilko ne annospaloiksi
- laita ne kattilaan ja peitä vedellä
- anna kiehua 5-10min ennen keittojuuresten (isot) lisäämistä
- lisää hieman suolaa jos haluat
- pilko broilerin rintafileet esim saksilla ja paista ne tilkassa oliiviöljyä pannulla (Atrian ohuet leikkeet ovat hyviä tähän!)
- mausta makusi mukaan esim.

broilerimauste tai curry on hyvä
- älä paista liian kauan! Kevyt pyöräytys riittää, niin että saavat värin!
- lisää keittojuurekset ja anna kypsyä tovi perunoiden kanssa miedolla lämmöllä
- lisää sitten paistetut rintafilee palat joukkoon
- lisää vettä jos tarvitsee, mutta ei liikaa, tämä on pata :)
- mausta lopuksi inkiväärillä, sopiva määrä mielestäni on 1 tl, mutta makuasia
- anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla vielä n.20min
- koristele persiljalla

Hyvää ja kevyttä!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 278 grammaa

Suometar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g668g401kcal10g86.8g0.7g6g
Broileri, rintafilee, nahaton 668g715kcal154.3g0g10g0g
Vesi668g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset (Rainbow), annos 150g751g150kcal7.5g22.5g0g0g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)25g225kcal0g0g24.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5560g2982kcal343.6g218.6g71g12g
Valittu annoskoko2780g1491kcal171.8g109.3g35.5g6g
Annoskoko puolitettuna1390g746kcal85.9g54.7g17.8g3g
Arvot/100g100g54kcal6.2g3.9g1.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120030