Kesäkurpitsalasagne isompi

Paista 750 g raakaa naudanlihaa pannulla, ruskista.

Heitä sekaan koskenlaskijaa 100 g, anna sulaa hetki ja laita 2,5 dl kermaa sekaan, tomaattipyrettä, ripauta suolaa reilusti (sopivasti n. 1 tl), basilikaa, paprikaa, mustaapippuria jauhettuna sekä valkosipulit pieninä paloina (lisätä kannattaa jo ruskistaessa).

Anna täytteen valmistua rauhassa hiljaisella lämmöllä että kuitenkin kiehuu vähäsen.

Lisää täytteeseen vielä 1 dl pizzajuustoa lopuksi ja anna sulaa siihen.

Voit viipaloida kesäkurpitsan ennen tai jauhelihatäytteen valmistuessa.

Voitele uunivuoka voilla.

Lisää täytteet kerroksittain, ensin jauhelihatäytettä ohuehko kerros pohjalle, sitten kesäkurpitsaa viipaleittain ohuena kerroksena ja niin edelleen kuin tavallisessakin lasagnessa.

Lopuksi laita 2 dl juustoraastetta päällimmäiseen täytekerrokseen (liha) päälle ja voit lisätä vajaan desin (68 g noin) kermaa vielä lisukkeeksi ja kostukkeeksi.

Paista 15-20 min kunnes on herkullisen ruskea päältä 200 C:ssa.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 %, paistettu ilman rasvaa 691g2216kcal185.1g0g165.5g0g
Koskenlaskija levittäytyvä (Valio), annos 10g114g354kcal12.6g0.1g31.9g0g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g143g157kcal7.1g30g0.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 285g942kcal5.7g8.6g99.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Pizzajuusto, valio32g109kcal8g0g8.3g0g
Pizzajuusto, valio89g303kcal22.2g0g23.1g0g
Kesäkurpitsa, paistettu, 100g283g48kcal1.1g7.1g1.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 78g256kcal1.6g2.3g27.2g0g
Rypsiöljy Eldorado11g95kcal0g0g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3472g8977kcal488.4g99.4g737.6g0.4g
Valittu annoskoko1736g4488kcal244.2g49.7g368.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna868g2244kcal122.1g24.9g184.4g0.1g
Arvot/100g100g259kcal14.1g2.9g21.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120123