Kesäkurpitsalasagne isompi

Paista 750 g raakaa naudanlihaa pannulla, ruskista.

Heitä sekaan koskenlaskijaa 100 g, anna sulaa hetki ja laita 2,5 dl kermaa sekaan, tomaattipyrettä, ripauta suolaa reilusti (sopivasti n. 1 tl), basilikaa, paprikaa, mustaapippuria jauhettuna sekä valkosipulit pieninä paloina (lisätä kannattaa jo ruskistaessa).

Anna täytteen valmistua rauhassa hiljaisella lämmöllä että kuitenkin kiehuu vähäsen.

Lisää täytteeseen vielä 1 dl pizzajuustoa lopuksi ja anna sulaa siihen.

Voit viipaloida kesäkurpitsan ennen tai jauhelihatäytteen valmistuessa.

Voitele uunivuoka voilla.

Lisää täytteet kerroksittain, ensin jauhelihatäytettä ohuehko kerros pohjalle, sitten kesäkurpitsaa viipaleittain ohuena kerroksena ja niin edelleen kuin tavallisessakin lasagnessa.

Lopuksi laita 2 dl juustoraastetta päällimmäiseen täytekerrokseen (liha) päälle ja voit lisätä vajaan desin (68 g noin) kermaa vielä lisukkeeksi ja kostukkeeksi.

Paista 15-20 min kunnes on herkullisen ruskea päältä 200 C:ssa.

Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 %, paistettu ilman rasvaa 778g2493kcal208.2g0g186.2g0g
Koskenlaskija levittäytyvä (Valio), annos 10g128g398kcal14.1g0.1g35.9g0g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g161g177kcal8g33.7g0.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 321g1059kcal6.4g9.6g112.3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Pizzajuusto, valio36g122kcal9g0g9.3g0g
Pizzajuusto, valio100g340kcal25g0g26g0g
Kesäkurpitsa, paistettu, 100g318g54kcal1.3g8g1.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 87g288kcal1.7g2.6g30.5g0g
Rypsiöljy Eldorado13g106kcal0g0g11.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3906g10099kcal549.2g111.6g829.6g0.4g
Valittu annoskoko1953g5049kcal274.6g55.8g414.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna977g2525kcal137.3g27.9g207.4g0.1g
Arvot/100g100g259kcal14.1g2.9g21.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120123