Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 188g142kcal3.5g28.9g0.4g1.9g
Kesäkurpitsa, tuore188g32kcal1.1g4.7g0.7g1.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g498kcal57g0g30g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)150g53kcal1.5g10.4g0.8g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)47g127kcal14.1g0g8g0g
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste47g347kcal0g0g38.4g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 23g78kcal1.2g17.1g0.3g0.3g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 300g116kcal9.9g8.4g4.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 11g32kcal1.7g0g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2580g2870kcal181g142.6g172g8.2g
Valittu annoskoko1290g1435kcal90.5g71.3g86g4.1g
Annoskoko puolitettuna645g717kcal45.3g35.7g43g2.1g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467