Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 250g189kcal4.7g38.5g0.5g2.5g
Kesäkurpitsa, tuore250g43kcal1.5g6.2g1g1.7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400g664kcal76g0g40g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)200g70kcal2g13.8g1g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)63g169kcal18.7g0g10.6g0g
Sipuli 50g15kcal0.6g2.4g0.1g0.9g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste63g463kcal0g0g51.2g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 30g104kcal1.7g22.9g0.4g0.4g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 400g155kcal13.2g11.2g6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 15g43kcal2.3g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3440g3826kcal241.4g190g229g11g
Valittu annoskoko1720g1913kcal120.7g95g114.5g5.5g
Annoskoko puolitettuna860g957kcal60.4g47.5g57.3g2.8g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467