Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 313g237kcal5.8g48.2g0.6g3.1g
Kesäkurpitsa, tuore313g53kcal1.9g7.8g1.2g2.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g830kcal95g0g50g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)250g88kcal2.5g17.3g1.3g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)78g211kcal23.4g0g13.3g0g
Sipuli 63g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste78g578kcal0g0g64.1g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 38g129kcal2.1g28.6g0.5g0.5g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 500g193kcal16.5g14g7.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 19g53kcal2.9g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4300g4782kcal301.8g237.8g286.6g13.8g
Valittu annoskoko2150g2391kcal150.9g118.9g143.3g6.9g
Annoskoko puolitettuna1075g1196kcal75.5g59.5g71.7g3.5g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467