Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 375g284kcal7g57.8g0.7g3.7g
Kesäkurpitsa, tuore375g64kcal2.2g9.4g1.5g2.6g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g996kcal114g0g60g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)300g105kcal3g20.7g1.5g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)94g253kcal28.1g0g15.9g0g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste94g694kcal0g0g76.9g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 45g155kcal2.5g34.3g0.5g0.6g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 600g232kcal19.8g16.8g9g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 23g64kcal3.5g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5160g5739kcal362g285.2g343.6g16.4g
Valittu annoskoko2580g2870kcal181g142.6g171.8g8.2g
Annoskoko puolitettuna1290g1435kcal90.5g71.3g85.9g4.1g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467