Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 563g426kcal10.5g86.7g1.1g5.6g
Kesäkurpitsa, tuore563g96kcal3.4g14.1g2.2g3.9g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha900g1494kcal171g0g90g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)450g158kcal4.5g31.1g2.3g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)141g380kcal42.2g0g23.9g0g
Sipuli 113g34kcal1.4g5.4g0.2g1.9g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste141g1041kcal0g0g115.3g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 68g233kcal3.7g51.4g0.8g0.8g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 900g348kcal29.7g25.2g13.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 34g96kcal5.2g0.1g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7740g8609kcal543.2g428g515.4g24.4g
Valittu annoskoko3870g4304kcal271.6g214g257.7g12.2g
Annoskoko puolitettuna1935g2152kcal135.8g107g128.9g6.1g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467