Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 63g47kcal1.2g9.6g0.1g0.6g
Kesäkurpitsa, tuore63g11kcal0.4g1.6g0.2g0.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)50g18kcal0.5g3.5g0.3g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)16g42kcal4.7g0g2.7g0g
Sipuli 13g3.8kcal0.2g0.6g0g0.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste16g116kcal0g0g12.8g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 7.5g26kcal0.4g5.7g0.1g0.1g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 100g39kcal3.3g2.8g1.5g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 3.7g11kcal0.6g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana860g957kcal60.6g47.6g57.2g2.6g
Valittu annoskoko430g478kcal30.3g23.8g28.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna215g239kcal15.2g11.9g14.3g0.7g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467