Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 625g474kcal11.7g96.4g1.2g6.2g
Kesäkurpitsa, tuore625g106kcal3.7g15.6g2.5g4.4g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1000g1660kcal190g0g100g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)500g175kcal5g34.5g2.5g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)156g422kcal46.9g0g26.6g0g
Sipuli 125g38kcal1.6g6g0.3g2.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste156g1156kcal0g0g128.1g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 75g259kcal4.1g57.1g0.9g0.9g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1000g387kcal33g28g15g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 38g107kcal5.8g0.1g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8600g9566kcal603.6g475.4g573g27.2g
Valittu annoskoko4300g4783kcal301.8g237.7g286.5g13.6g
Annoskoko puolitettuna2150g2391kcal150.9g118.9g143.3g6.8g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467