Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1000g758kcal18.7g154.2g2g10g
Kesäkurpitsa, tuore1000g170kcal6g25g4g7g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)800g280kcal8g55.2g4g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)250g675kcal75g0g42.5g0g
Sipuli 200g61kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste250g1850kcal0g0g205g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 120g414kcal6.6g91.4g1.4g1.5g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 1600g619kcal52.8g44.8g24g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 60g171kcal9.3g0.1g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13760g15305kcal965.8g760.6g916.6g43.8g
Valittu annoskoko6880g7653kcal482.9g380.3g458.3g21.9g
Annoskoko puolitettuna3440g3826kcal241.5g190.2g229.2g11g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467