Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 125g95kcal2.3g19.3g0.2g1.2g
Kesäkurpitsa, tuore125g21kcal0.7g3.1g0.5g0.9g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)100g35kcal1g6.9g0.5g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)31g84kcal9.4g0g5.3g0g
Sipuli 25g7.6kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste31g231kcal0g0g25.6g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 15g52kcal0.8g11.4g0.2g0.2g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 200g77kcal6.6g5.6g3g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 7.5g21kcal1.2g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1720g1913kcal120.6g95g114.6g5.4g
Valittu annoskoko860g957kcal60.3g47.5g57.3g2.7g
Annoskoko puolitettuna430g478kcal30.2g23.8g28.7g1.4g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120467