Pellavansiemenpatonki

Sekoita haaleaan veteen suola, soker ja hiiva.

Lisää joukkoon pellavarouhe ja jauhot.

Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota.

Leivo kohonneesta taikinasta 3 patonkia.

Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota hyvin.

Paista 225 asteessa n. 15min kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Amanda09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 95g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Hiiva, 50g16g10kcal2.1g0.2g0.1g0g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g48g230kcal11.7g15.9g13.7g13.5g
Vehnäjauho puolikarkea 103g354kcal10.5g72.2g1.2g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana532g1208kcal48.6g181.6g30g34.2g
Valittu annoskoko266g604kcal24.3g90.8g15g17.1g
Annoskoko puolitettuna133g302kcal12.2g45.4g7.5g8.6g
Arvot/100g100g227kcal9.1g34.1g5.6g6.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=121453