Pellavansiemenpatonki

Sekoita haaleaan veteen suola, soker ja hiiva.

Lisää joukkoon pellavarouhe ja jauhot.

Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota.

Leivo kohonneesta taikinasta 3 patonkia.

Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota hyvin.

Paista 225 asteessa n. 15min kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Amanda09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.9g12kcal0g2.9g0g0g
Hiiva, 50g18g11kcal2.4g0.2g0.1g0g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g54g263kcal13.3g18.1g15.7g15.5g
Vehnäjauho puolikarkea 118g405kcal12g82.5g1.4g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana608g1380kcal55.4g207.4g34.4g39.2g
Valittu annoskoko304g690kcal27.7g103.7g17.2g19.6g
Annoskoko puolitettuna152g345kcal13.9g51.9g8.6g9.8g
Arvot/100g100g227kcal9.1g34.1g5.7g6.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=121453