Pellavansiemenpatonki

Sekoita haaleaan veteen suola, soker ja hiiva.

Lisää joukkoon pellavarouhe ja jauhot.

Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota.

Leivo kohonneesta taikinasta 3 patonkia.

Nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota hyvin.

Paista 225 asteessa n. 15min kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Amanda09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 27g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.7g2.9kcal0g0.7g0g0g
Hiiva, 50g4.5g2.8kcal0.6g0g0g0g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g14g66kcal3.3g4.5g3.9g3.9g
Vehnäjauho puolikarkea 30g101kcal3g20.6g0.4g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana152g345kcal13.8g51.6g8.6g9.8g
Valittu annoskoko76g173kcal6.9g25.8g4.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna38g86kcal3.5g12.9g2.2g2.5g
Arvot/100g100g227kcal9.1g33.9g5.7g6.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=121453