Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)196g53kcal2.6g9.4g0.4g3.3g
Lehtiselleri 143g18kcal1.6g1.6g0.3g1.4g
Kasvisliemi laimennettu 7135g662kcal20.7g29.3g51.4g3.6g
Risottoriisi (Risella), 60g1427g4995kcal114.2g1070.3g24.3g42.8g
Valkoviini kuiva 446g306kcal1.4g2.7g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g535g2076kcal176.6g0g152g0g
Oliiviöljy 89g789kcal0g0g89.2g0g
Valkosipuli 29g31kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17859kcal638.8g2236g635.6g103.4g
Valittu annoskoko10000g8929kcal319.4g1118g317.8g51.7g
Annoskoko puolitettuna5000g4465kcal159.7g559g158.9g25.9g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743