Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Lehtiselleri 18g2.2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Kasvisliemi laimennettu 874g81kcal2.5g3.6g6.3g0.4g
Risottoriisi (Risella), 60g175g612kcal14g131.1g3g5.2g
Valkoviini kuiva 55g37kcal0.2g0.3g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g66g254kcal21.6g0g18.6g0g
Oliiviöljy 11g97kcal0g0g10.9g0g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2450g2188kcal78.2g274g77.6g12.6g
Valittu annoskoko1225g1094kcal39.1g137g38.8g6.3g
Annoskoko puolitettuna613g547kcal19.6g68.5g19.4g3.2g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743