Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Lehtiselleri 20g2.5kcal0.2g0.2g0g0.2g
Kasvisliemi laimennettu 1000g93kcal2.9g4.1g7.2g0.5g
Risottoriisi (Risella), 60g200g700kcal16g150g3.4g6g
Valkoviini kuiva 63g43kcal0.2g0.4g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g75g291kcal24.8g0g21.3g0g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2803g2503kcal89.6g313.4g89g14.6g
Valittu annoskoko1402g1251kcal44.8g156.7g44.5g7.3g
Annoskoko puolitettuna701g626kcal22.4g78.4g22.3g3.7g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743