Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)31g8.3kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Lehtiselleri 23g2.9kcal0.3g0.2g0g0.2g
Kasvisliemi laimennettu 1124g104kcal3.3g4.6g8.1g0.6g
Risottoriisi (Risella), 60g225g787kcal18g168.6g3.8g6.7g
Valkoviini kuiva 70g48kcal0.2g0.4g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g84g327kcal27.8g0g23.9g0g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3150g2813kcal100.8g352g99.8g16.2g
Valittu annoskoko1575g1406kcal50.4g176g49.9g8.1g
Annoskoko puolitettuna788g703kcal25.2g88g25g4.1g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743