Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Lehtiselleri 30g3.8kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Kasvisliemi laimennettu 1498g139kcal4.3g6.1g10.8g0.7g
Risottoriisi (Risella), 60g300g1049kcal24g224.8g5.1g9g
Valkoviini kuiva 94g64kcal0.3g0.6g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g112g436kcal37.1g0g31.9g0g
Oliiviöljy 19g166kcal0g0g18.7g0g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4200g3750kcal134g469.6g133.4g21.6g
Valittu annoskoko2100g1875kcal67g234.8g66.7g10.8g
Annoskoko puolitettuna1050g938kcal33.5g117.4g33.4g5.4g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743