Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Lehtiselleri 35g4.4kcal0.4g0.4g0.1g0.3g
Kasvisliemi laimennettu 1748g162kcal5.1g7.2g12.6g0.9g
Risottoriisi (Risella), 60g350g1224kcal28g262.2g5.9g10.5g
Valkoviini kuiva 109g75kcal0.3g0.7g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g131g509kcal43.3g0g37.2g0g
Oliiviöljy 22g193kcal0g0g21.9g0g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4900g4375kcal156.6g547.8g155.6g25.2g
Valittu annoskoko2450g2188kcal78.3g273.9g77.8g12.6g
Annoskoko puolitettuna1225g1094kcal39.2g137g38.9g6.3g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743