Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)55g15kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Lehtiselleri 40g5.1kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Kasvisliemi laimennettu 1998g185kcal5.8g8.2g14.4g1g
Risottoriisi (Risella), 60g400g1399kcal32g299.7g6.8g12g
Valkoviini kuiva 125g86kcal0.4g0.7g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g150g581kcal49.4g0g42.6g0g
Oliiviöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Valkosipuli 8g8.7kcal0.6g1.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5600g5001kcal178.6g625.8g178g29g
Valittu annoskoko2800g2500kcal89.3g312.9g89g14.5g
Annoskoko puolitettuna1400g1250kcal44.7g156.5g44.5g7.3g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743