Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)62g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Lehtiselleri 45g5.7kcal0.5g0.5g0.1g0.4g
Kasvisliemi laimennettu 2248g209kcal6.5g9.2g16.2g1.1g
Risottoriisi (Risella), 60g450g1573kcal36g337.1g7.6g13.5g
Valkoviini kuiva 141g96kcal0.4g0.8g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g169g654kcal55.6g0g47.9g0g
Oliiviöljy 28g248kcal0g0g28.1g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6300g5625kcal201g704.2g200.2g32.6g
Valittu annoskoko3150g2813kcal100.5g352.1g100.1g16.3g
Annoskoko puolitettuna1575g1406kcal50.3g176.1g50.1g8.2g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743