Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)6.9g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lehtiselleri 5g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 250g23kcal0.7g1g1.8g0.1g
Risottoriisi (Risella), 60g50g175kcal4g37.5g0.8g1.5g
Valkoviini kuiva 16g11kcal0g0.1g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g19g73kcal6.2g0g5.3g0g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g625kcal22.4g78.4g22g3.4g
Valittu annoskoko350g313kcal11.2g39.2g11g1.7g
Annoskoko puolitettuna175g156kcal5.6g19.6g5.5g0.9g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743