Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Lehtiselleri 50g6.3kcal0.6g0.5g0.1g0.5g
Kasvisliemi laimennettu 2497g232kcal7.2g10.2g18g1.2g
Risottoriisi (Risella), 60g500g1748kcal40g374.6g8.5g15g
Valkoviini kuiva 156g107kcal0.5g0.9g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g187g727kcal61.8g0g53.2g0g
Oliiviöljy 31g276kcal0g0g31.2g0g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7000g6251kcal223.6g782.2g222.4g36.2g
Valittu annoskoko3500g3125kcal111.8g391.1g111.2g18.1g
Annoskoko puolitettuna1750g1563kcal55.9g195.6g55.6g9.1g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743