Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)82g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Lehtiselleri 60g7.6kcal0.7g0.7g0.1g0.6g
Kasvisliemi laimennettu 2997g278kcal8.7g12.3g21.6g1.5g
Risottoriisi (Risella), 60g599g2098kcal47.9g449.5g10.2g18g
Valkoviini kuiva 187g128kcal0.6g1.1g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g225g872kcal74.2g0g63.8g0g
Oliiviöljy 38g331kcal0g0g37.5g0g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8400g7501kcal268.2g939.2g267g43.6g
Valittu annoskoko4200g3751kcal134.1g469.6g133.5g21.8g
Annoskoko puolitettuna2100g1875kcal67.1g234.8g66.8g10.9g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743