Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)96g26kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Lehtiselleri 70g8.9kcal0.8g0.8g0.1g0.7g
Kasvisliemi laimennettu 3496g325kcal10.1g14.3g25.2g1.7g
Risottoriisi (Risella), 60g699g2447kcal55.9g524.4g11.9g21g
Valkoviini kuiva 219g150kcal0.7g1.3g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g262g1017kcal86.5g0g74.5g0g
Oliiviöljy 44g387kcal0g0g43.7g0g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9800g8751kcal312.6g1095.4g311.4g50.6g
Valittu annoskoko4900g4376kcal156.3g547.7g155.7g25.3g
Annoskoko puolitettuna2450g2188kcal78.2g273.9g77.9g12.7g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743