Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Lehtiselleri 80g10kcal0.9g0.9g0.2g0.8g
Kasvisliemi laimennettu 4000g371kcal11.6g16.4g28.8g2g
Risottoriisi (Risella), 60g800g2800kcal64g600g13.6g24g
Valkoviini kuiva 250g171kcal0.8g1.5g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g300g1164kcal99g0g85.2g0g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11212g10012kcal358g1253.4g356.2g58g
Valittu annoskoko5606g5006kcal179g626.7g178.1g29g
Annoskoko puolitettuna2803g2503kcal89.5g313.4g89.1g14.5g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743