Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)124g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Lehtiselleri 90g11kcal1g1g0.2g0.9g
Kasvisliemi laimennettu 4495g417kcal13g18.4g32.4g2.2g
Risottoriisi (Risella), 60g899g3147kcal71.9g674.3g15.3g27g
Valkoviini kuiva 281g193kcal0.9g1.7g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g337g1308kcal111.3g0g95.7g0g
Oliiviöljy 56g497kcal0g0g56.2g0g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12600g11251kcal402.2g1408.4g400.2g65.2g
Valittu annoskoko6300g5626kcal201.1g704.2g200.1g32.6g
Annoskoko puolitettuna3150g2813kcal100.6g352.1g100.1g16.3g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743