Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Lehtiselleri 10g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kasvisliemi laimennettu 500g46kcal1.4g2g3.6g0.2g
Risottoriisi (Risella), 60g100g350kcal8g74.9g1.7g3g
Valkoviini kuiva 31g21kcal0.1g0.2g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g38g145kcal12.4g0g10.6g0g
Oliiviöljy 6.2g55kcal0g0g6.2g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1400g1250kcal44.8g156.4g44.2g7g
Valittu annoskoko700g625kcal22.4g78.2g22.1g3.5g
Annoskoko puolitettuna350g313kcal11.2g39.1g11.1g1.8g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743