Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)137g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Lehtiselleri 100g13kcal1.1g1.1g0.2g1g
Kasvisliemi laimennettu 4995g464kcal14.5g20.5g36g2.5g
Risottoriisi (Risella), 60g999g3496kcal79.9g749.2g17g30g
Valkoviini kuiva 312g214kcal1g1.9g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g375g1453kcal123.6g0g106.4g0g
Oliiviöljy 62g552kcal0g0g62.4g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14000g12501kcal447g1565.2g444.8g72.4g
Valittu annoskoko7000g6251kcal223.5g782.6g222.4g36.2g
Annoskoko puolitettuna3500g3125kcal111.8g391.3g111.2g18.1g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122743